Zalando

Advertoraial

Perfect gekleed op een mooie winterse fietstocht

Fietsen is gezond. Heerlijk in de lente en de zomer, maar ook in de herfst en zeker in de winter is een mooie fietstocht een echte aanrader. In de wintermaanden willen we maar al te graag lekker binnen bij de kachel kruipen. Toch is niets zo goed voor uw weerstand en welbevinden, dan heerlijk warm gekleed op de fiets de winterse natuur in. Natuurlijk wil je dan volop genieten, geen kou lijden en zeker geen koutje vatten. Hier vind je winterkleding om veilig en lekker warm een prachtige fietstoer te maken.

Beweging
De winter is een seizoen met geheel eigen charmes. Koud, soms nat, maar die prachtige dagen, temperatuur rond het vriespunt en een helder zonnetje, die dagen kun je koesteren. Die dagen kun je benutten om op je fiets te stappen en lekker naar buiten te gaan. De frisse vrieslucht zorgt dat je de wereld aankan. Blijf bewegen in de winter, dan hou je allerlei kwaaltjes en winterse ongemakjes buiten de deur. Je voelt je goed en hoewel je natuurlijk moet zorgen dat je lekker warm gekleed bent is beweging in de winterse en mooie landschappen echt bijzonder heilzaam. Kleding die ademend is zorgt ervoor dat je niet bezweet raakt en wind- en waterafstotend materiaal zorgt voor een goede en comfortabele lichaamstemperatuur.

Volop genieten
De mooie landschappen die de winter ons biedt, met de zon op berijpte boomtakken, of juist een wat mistige atmosfeer, geeft een sprookjesachtige sfeer als we met de fiets in goed gezelschap een leuke route rijden. Ergens onderweg even stoppen bij een restaurantje voor heerlijke warme chocolademelk met slagroom maakt een fietstocht in de kou helemaal af. Wees wel altijd voorzichtig als de wegen misschien wat glad zijn door bevriezing, een valpartij zou een enorme domper zijn. Ook voor je fiets zijn speciale winterbanden verkrijgbaar. Een andere tip is om je band wat zachter te laten. Dat geeft meer grip op de weg. Als je je zadel wat lager zet, ben je eerder met je voeten bij de grond als je dreigt te vallen. Een hogere versnelling kan slippen voorkomen.

Scroll to top