Wintertrex

Wintersport, meer dan skiën alleen

Bij wintersport denk je in de eerste plaats aan skiën, langlaufen en misschien snowboarden. Dit is ook waar, alleen niet de hele waarheid. Wintersport is ook genieten van de prachtige omgeving, wandelen en lekker ontspannen. Het is misschien niet zo bekend, maar veel wintersportgebieden hebben prachtige wandelgebieden. Deze voeren je langs de besneeuwde bergen en traditionele bergdorpjes. Zo kun je geniet van een veelzijdige wintersportvakantie. Kijk eens op wintertrex.nl om mooie locaties te ontdekken.

Buitenleven

Wintersport betekent lekker buiten zijn. De hele dag ben je in de frisse berglucht, heel gezond voor lijf en leden. Maar zeker ook om je zinnen eens te verzetten. Even weg van de dagelijkse routine door bijvoorbeeld lekker te wandelen in de prachtige wandelgebieden. De winterse stilte werkt heel ontspannend. Veel wintersportgebieden hebben naast uitgebreide skipistes ook mooie wandelroutes. Zo geniet je op een heel andere manier van wintersport. Je kan wandelen over bergen en dalen. Ook de liefhebber van de populaire sport Nordic walking zullen hun hart ophalen. Dus neem je wandelstokken mee en kom buiten in de sneeuw genieten van het buitenleven. En natuurlijk maak je onderwerg een even tussenstop om te genieten van een heerlijke lunch of een kopje koffie.

Après-ski

Wintersport betekent natuurlijk ook de bekende après-ski. Dit is het ’s avonds nagenieten nadat je de hele dag buiten actief bent geweest. Hier kun je met elkaar ervaringen van overdag uitwisselen en lekker bijpraten. Gezellig samen bij het open haardvuur, met een apertiefje. En daarna bijvoorbeeld een traditionele maaltijd bij een bistro in de omgeving. Ook de bekende kaasfondue blijft natuurlijk één van de toppers op culinair gebied. Wintersport is dus echt meer dan skiën alleen. Het is overdag buiten zijn en genieten van de mooie omgeving, de besneeuwde bergen en de frisse berglucht. En dan ’s avonds lekker ontspannen in de vele restaurantjes of kroegjes die in de wintersportgebieden voorhanden zijn.

Scroll to top